Климатичната криза е екзистенциална заплаха за цялото човечество, предупреди днес

...
Климатичната криза е екзистенциална заплаха за цялото човечество, предупреди днес
Коментари Харесай

Байдън пред ООН: Климатичната криза е екзистенциална заплаха за цялото човечество

Климатичната рецесия е екзистенциална опасност за цялото човечество, предизвести през днешния ден президентът на Съединени американски щати Джо Байдън от трибуната на Организация на обединените нации, съобщи Българска телеграфна агенция.

Давайки за образец горещите талази, пожарите, наводненията и сушата, които засегнаха през последните месеци разнообразни точки на планетата, Байдън прикани за понижаване на зависимостта от изкопаемите горива.

" Тези събития демонстрират какво ни чака, в случай че не успеем да понижим зависимостта си от изкопаемите горива и да приспособяваме нашия свят към климатичните промени ", съобщи той.

Байдън прикани международните водачи да застанат на страната на Украйна в спора с Русия.

" Русия счита, че светът ще се умори и ще ѝ разреши да извърши експанзия в Украйна без последствия. Ако позволим Украйна да бъде разцепена, то ще бъде ли изобщо в сигурност независимостта на която и да е страна? ", сподели Байдън.

" Организацията на обединените народи би трябвало да продължи да опазва мира, да предотвратява спорове и да облекчава човешкото страдалчество ", сподели Байдън. Той добави, че Съединени американски щати ще поддържат разширение на Съвета за сигурност, като бъде повишен броят на непрекъснатите и непостоянните членки.

 

" Като президент на Съединените щати разбирам отговорността, която има страната ми в този сериозен миг - да работим със страните във всеки район. Съединените щати се стремят към по-сигурен, по-проспериращ, по-справедлив свят за всички хора, тъй като нашето бъдеще е обвързвано с вашето. Нито една нация не трябва да се изправя против провокациите сама ", сподели още Джо Байдън.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР