Клиентите в аптеките купуват всякакви лекарства, включително и такива по

...
Клиентите в аптеките купуват всякакви лекарства, включително и такива по
Коментари Харесай

Аптекар: Маските идват на много високи цени

Клиентите в аптеките купуват всевъзможни медикаменти, в това число и такива по лекарско наставление, в по-големи количества от нормалното, съобщи ръководителят на Асоциацията на притежателите на аптеки Николай Костов.
Той добави, че обмисля да наложи ограничавания в броя на закупуваните опаковки с лекарства, с цел да има за повече хора. „ Има задоволително медикаменти за хора с диабет и сърдечни болести. Това ограничаване, което ще въведем, ще даде опция на повече хора да си ги закупят “, успокои Костов.
По думите му все още няма усложнения в доставката на медикаменти, защото товарни коли се пропущат без ограничавания по границите. Той добави, че се следят единични случаи на напуснали фармацевти, които не са съумели да устоят на напрежението. Николай Костов е безапелационен, че спекулата в цените на медицинските произведения е събитие, което се следи в целия свят. „ Маските идват на доста високи цени, когато въобще ги има. Защото към този момент даже и на високи цени не идват. Става дума за повишаване на цените в интернационален проект “, сподели още ръководителят на Асоциацията на притежателите на аптеки.
А единствено в петък през 7 обекта на верига аптеки са минали 15 000 души.
„ Положението беше сериозно. Имаше прекомерно доста хора, които бяха обезпокоени “, изясни шефката на една от тях. Тя добави, че в обекта й са почнали да лимитират броя на закупените от един човек медицински материали. В момента няма антибактериални гелове и маски.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР