Клиентите на Националната агенция за приходите, които все още нямат

...
Клиентите на Националната агенция за приходите, които все още нямат
Коментари Харесай

НАП: Елате при нас само да получите своя ПИК, заявете го дистанционно

Клиентите на Националната организация за приходите, които към момента нямат личен идентификационен код (ПИК), само че желаят да го получат, могат да икономисат доста време, а и средства, като спестят едно посещаване до офис на Национална агенция за приходите. При изключителна епидемиологична обстановка и наложени противоепидемични ограничения, от приходното ведомство в Бургас поучават всеки, които желае да получи ПИК на Национална агенция за приходите, да го съобщи отдалечено. Това може да стане с позвъняване на осведомителния телефон на приходната организация 0700 18 700, на имейл: [email protected], както и през системата за несъмнено електронно връчване (https://edelivery.egov.bg/), поддържана от Държавна организация " Електронно ръководство “. Персоналният код на Национална агенция за приходите е безвъзмезден, неопределен и се издава в посочен в подаденото заявление комфортен за клиента офис на Националната организация за приходите. Получава се персонално или с нотариално заверено пълномощие с експлицитен текст.

Потребителите, които имат личен идентификационен код (ПИК) от Национална агенция за приходите, само че са го не запомнили, могат да го възстановят единствено с едно позвъняване на осведомителния телефон на приходната организация 0700 18 700 или 02/98596801 за чужбина, като изберат меню 6 – " Информация с ПИК “, подменю 3 – " Забравен ПИК “. Необходимо изискване е клиентът да има достъп и да употребява все още електронния си адрес, който е декларирал при издаването на ПИК. След свързване с Информационния център и след надеждна идентификация, се получава краткотраен ПИК. С него се влиза в е-услугите на Национална агенция за приходите, вкарва се и се удостоверява нов код. На имейл адреса си потребителят ще получи линк за активация на прелюдия от него код, с който ще може да употребява цялостния размер електрони услуги, предоставяни от Национална агенция за приходите.

С персоналния код на Агенцията могат да се ревизират и дължими локални налози и такси за над 200 общини в страната.   

" Създали сме нужната организация и подсигуряваме, че при отдалечено заявяване, персоналният код ще може да се получи оптимално бързо, в рамките най-вече на идващия работен ден след подаденото заявление, като клиентът ще бъде известен за това и ще му бъде спестено времето за изчакване “, увери шефът на дирекция " Обслужване “ на Национална агенция за приходите Бургас Сияна Димитрова.

От териториалната дирекция на Националната организация за приходите в Бургас припомнят, че клиентите, решили да не употребяват електронните услуги, а да посетят на място Салона за обслужване, би трябвало да се преценяват с прелюдия следен пропускателен режим и да съблюдават нужното разстояние. Обслужването се прави при строго съблюдаване на въведените спомагателни ограничения за отбрана и непрекъсната стерилизация на пространствата.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР