Клиентите на Mercedes-Benz в Германия вече ще могат да удостоверяват

...
Клиентите на Mercedes-Benz в Германия вече ще могат да удостоверяват
Коментари Харесай

Mercedes-Benz Mobility - плащане в колата с пръст

Клиентите на Mercedes-Benz в Германия към този момент ще могат да удостоверяват заплащанията си посредством датчик за пръстови отпечатъци в автомобила. Сериите EQS и EQE, Mercedes-Benz S и C-Class и GLC ще бъдат първите модели на Mercedes-Benz, които ще се възползват от това.

С по този начин нареченото заплащане в автомобила, самият автомобил се трансформира в средство за заплащане, в случай че депозирате утвърдена кредитна или дебитна карта от Visa и я активирате в автомобила посредством информационно-развлекателната система MBUX. Вече не е належащо въвеждане на ПИН или заплащане посредством в допълнение мобилно устройство като смарт телефон. Чувствителната информация за заплащане е криптирана и се съхранява несъмнено.

Проучване на Juniper Research разкри, че до 2026 година броят на световните платежни транзакции в транспортни средства ще надвиши 4,7 милиарда. Плащането при зареждане ще бъде най-честата приложимост за платежни транзакции в автомобила през идващите пет години и ще съставлява към 48 % от общия размер на заплащанията.

Както демонстрира настоящото интернационално изследване на пазара „ Глобални трендове в автомобилните и финансовите услуги 2022 година “, клиентите виждат по-голямото улеснение и опростяване в всекидневието като най-голямото преимущество на заплащането в автомобила. Повече от половината от евентуалните консуматори в Германия дефинират заплащането в автомобила като доста конкурентно преимущество на доставчика пред останалите участници на пазара.

Шофьорите на Mercedes-Benz в Германия и други пазари към този момент могат да заплащат за зареждане с гориво непосредствено от автомобила благодарение на приложението Mercedes me и смарт телефон или посредством информационно-развлекателната система MBUX благодарение на PIN. С опростеното утвърждение на заплащане с пръстов отпечатък в автомобила този развой ще стане по-безпроблемен и комфортен с напредването на годината.

Надстройките на софтуера на транспортното средство също могат да бъдат платени и задействани с пръстов отпечатък, да вземем за пример разширени навигационни услуги, които дават информация за времето или наличните места за паркиране в дестинацията. С абонамент за Remote Parking Assistant можете да паркирате автомобила отдалечено със смарт телефон, а в случай че желаете можете да активирате и заплатите единствено с едно допиране с пръста си.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР