Клиентите на четирите най-големи мобилни оператора във Великобритания заведоха срещу

...
Клиентите на четирите най-големи мобилни оператора във Великобритания заведоха срещу
Коментари Харесай

Иск от клиенти за 4,15 млрд. долара надвисна над най-големите мобилни оператори във Великобритания

Клиентите на четирите най-големи мобилни оператора във Англия заведоха против тях иск за обезщетение в размер на 4,15 милиарда $. Причината е налагането на „ санкция за преданост " на фирмите на 5 милиона консуматори в продължение на 16 години. Това заяви Financial Times.

Чрез Апелативния съд по въпросите на конкуренцията искът е за санкции от 1,5 милиарда $ против Vodafone, 1,39 милиарда $ против EE, 638 милиона $ против Three и 322 милиона $ против O2. По оценка на юристите от компанията Charles Lyndon, в случай че искът бъде сполучлив, всеки от потребителите ще може да получи до $2 293 като отплата. „ Твърде дълго тези компании за мобилни телефони са употребявали своето владичество, с цел да излъгват клиентите си, като начисляват санкции за преданост “, сподели бранителят на правата на потребителите Джъстин Гутман.

Говорител на Vodafone сподели, че към момента не разполагат с информация, с цел да може юридическият им екип да предприеме по-нататъшни дейности. EE и Three изрично не са съгласни с делото. От O2 споделиха, че към момента не са обсъждали този въпрос със своите юристи.  През 2018 година Службата за конкуренция и пазари на Обединеното кралство заяви, че практиката на санкции за преданост е несправедлива и би трябвало да бъде спряна. В отчета за 2020 година регулаторът означи забележителен прогрес в разрешаването на този проблем.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР