Клетка за пеперуди“ по Жан Поаре (12 ноември – Театро“),

...
Клетка за пеперуди“ по Жан Поаре (12 ноември – Театро“),
Коментари Харесай

Варненският театър идва с три премиери в София

„ Клетка за пеперуди “ по Жан Поаре (12 ноември – „ Театро “), „ Инстинктът “ от Анри Кистмекер (13 ноември – „ Театро “) и „ Дамата с камелиите “ по Александър Дюма-син (14 ноември – НТ „ Иван Вазов “) са трите спектакъла, които държавна такса „ Стоян Бъчваров “ - Варна ще подари на софийската аудитория при започване на 102-рия си креативен сезон. Главните функции в първия театър „ Клетка за пеперуди “ режисьорът Атанас Атанасов поверява на надарените артисти Симеон Лютаков, който е Жорж - притежател на нощния клуб „ Клетка за пеперуди “ и Стоян Радев, който играе Албин - колегата в живота на Жорж и звездата в клуба. Спектакълът изненадва с гърмеж от страсти, които зареждат със силата и силата си. Пиесата визира деликатни тематики за човешките взаимоотношения, които проф. Атанас Атанасов по едно и също време трансформира в развлечение, само че и в разсъждение за същинските стойности в живота.



Вторият гастрол е „ Инстинктът “ с режисьор Стоян Радев Ге.К. - най-старата пиеса на Варненския спектакъл, в осъществяване на най-младите артисти в трупата. Комедийният трилър на Анри Кистмекер е поставян единствено един път в България и това се е случило преди повече от век на сцената на Варненския спектакъл, като в една от основните функции влиза самият Стоян Радев. Действието се развива в покрайнините на Париж. В историята е намесена конспирация с невярност, която единствено детективско следствие може да позволи или пък не… Въпросът е кое ще надделее – инстинктът или разсъдъкът? Разберете на 13 ноември от 19 часа, в спектакъл „ Театро “.



Третото заглавие, с което варненци гостуват в София, е „ Дамата с камелиите “ на режисьора Маргарита Мачева. В ролята на Маргьорит Готие се превъплъщава носителката на премия „ Икар “ 2022 за поддържаща женска роля Христина Джурова. „ Дамата с камелиите “ е роман за пропуснатите благоприятни условия, за невъзможните избори и разминаването с другия. Дюма-син написа романа си, откакто губи огромната си обич в опит да съживи предишното и да поправи грешките му. Спектакълът може да видите на 14 ноември от 19 часа в Народен спектакъл „ Иван Вазов “.

Билетите за „ Дамата с камелиите “ са съвсем изчерпани, само че към момента има налични за „ Клетка за пеперуди “ и „ Инстинктът “, които можете да закупите на касата на спектакъл „ Театро “, в цялата мрежа на Ивентим и на Грабо.Бг.
 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР