Клетъчният имунитет, който придобиват хората при ваксинация срещу ковид пази

...
Клетъчният имунитет, който придобиват хората при ваксинация срещу ковид пази
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: Коронавирусът ще стане един от зимните вируси

Клетъчният имунитет, който получават хората при имунизация против коронавирус пази от всички досегашни разновидности на ковид. Това сподели в ефира на Радио София проф. Тодор Кантарджиев, консултант на Столичната община по здравните въпроси и някогашен шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания, цитирайки най-авторитетните медицински издания.
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 630
„ Това, което се говореше първоначално, че антителата понижават, имунитетът избледнява, в действителност клетъчният имунитет, имунологичната памет пазят. За Омикрон се разбра, че е нужна бустерна доза, която защищава в това число до 70-80% от влизане в болница “, сподели проф. Кантарджиев.

По думите му Омикрон към този момент е минал през съвсем половината население в Европа.

„ Според мен това ще докара до създаване на здрав, групов имунитет в европейците. В София случаите понижават, тя към този момент мина през пика, в Благоевград също понижават. В София област обаче случаите не престават да порастват “, добави професорът.

Той предвижда, че през идващата пролет случаите на новозаразени ще се редуцират и през есента ще се появяват само отделни огнища на болестта.

„ Всяка зараза е лимитирана по време, почти за две години и половина. Коронавирусът ще стане един от зимните вируси ”, добави проф. Тодор Кантарджиев.
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 630  Българка, която живее в Дания: Връщаме се към естествения живот Българка, която живее в Дания: Връщаме се към естествения живот  Нова Зеландия ще стартира последователно да отваря границите си от края на февруари Нова Зеландия ще стартира последователно да отваря границите си от края на февруари  Нови ограничения поради Коронавирус и в Софийска област Нови ограничения поради Коронавирус и в Софийска област
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР