Клекналият човек“ е символ, който се среща при всяка древна

...
Клекналият човек“ е символ, който се среща при всяка древна
Коментари Харесай

Какво са искали да ни кажат древните чрез „клекналия човек“?

„ Клекналият човек “ е знак, който се среща при всяка антична просвета и постоянно е считан за изкривена версия на формата на човешкото тяло. Този символ е архетип, като всяка обособена просвета е имала собствен личен метод на обрисуване. Интересното е, че всички цивилизации почнали да употребяват този знак по релативно едно и също време, поради което се появили спекулации, че или тези антични култури са контактували между тях, или всички са били въодушевени от едно и също събитие, което най-вероятно се е случило в небето.

 Squatter Man 1

Символът на клекналия човек се среща в Австралия, северна Европа, Африка и даже Малта. Тези изображения си наподобяват извънредно доста, а в случай че става въпрос за някакво галактическо събитие, то несъмнено е било от изключителна значимост за античните цивилизации, защото всички те решили да запазят за бъдещите генерации прегледен спомен за него.

Звездата на апокалипсиса

Извънземни в античното изкуство

Мистериозните надписи върху Дайтънската канара

Група учени изследвали на 100 хиляди петроглифа, изобразяващи клекнал човек. Те били картографирани посредством GPS система, която определила посоката, в която гледат. Става ясно, че са ориентирани към точка в небето над южното полукълбо.

 Petroglyphs

 

Един от водещите международни специалисти по плазмен разряд, Антъни Перат (Anthony Peratt), разпознал в петроглифите форми, които е виждал и преди. След това провел продължителни полеви проучвания и стигнал до извода, че това, което са видели античните, е било извънредно мощен високоенергиен плазмен разряд, който можел да се следи в атмосферата и с просто око.

Мистериозни 8000-годишни геоглифи в Казахстан

Загадката на линиите Наска

Праисторически загадъчни колела в Йордания

Учените забелязали също, че античните хора внезапно спрели да рисуват многоцветни, шарени картини и почнали да основават бели сюрреалистични изображения, от време на време обрисувани с червени линии.

 squatter-squatting-man-petroglyphs-rockart-images-around-the-world

Освен Перат и други учени изследвали клекналия човек и всички стигнали до извода, че множеството петроглифи са направени на сходни места – скали, които са прикрити от близка планинска верига. Ако античните в действителност са следили плазмен разряд, то е изцяло допустимо след него да се е отделила синхротронна радиация (лъчение), която е могла да бъде смъртоносна за всеки, намирал се на намерено.

Elixir of Knowledge

Източник: drevnite.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР