Клаудио Кешерю наниза поредното си попадение за Лудогорец при победата

...
Клаудио Кешерю наниза поредното си попадение за Лудогорец при победата
Коментари Харесай

Само голямата звезда в Европа вкарва по-често от головата машина на Лудогорец

Клаудио Кешерю наниза следващото си попадение за Лудогорец при успеха с 4:2 над Ботев и е цяло знамение, че румънецът не вкара повече. За фамозния нападател този мач и този гол бяха освен това от елементарна отметка в регистъра. Причината - това бе неговият гол номер 200 в професионалния футбол във всички шампионати.

Румънецът постоянно е показал високата си класа, без значение дали е титуляр или запаса, само че напролет вилнее като същински вихър против противниците си в елита. А със стартирането на мачовете против каймака от Топ 6 стана още по-безмилостен. През 2018 година Кешерю има цели 14 попадения в шампионата, осъществени единствено в 11 дуела. Това прави по 1,27 гола на мач. С този изумителен коефициент румънецът се подрежда на второ място в Европа, като в сметката влизат всички играчи с най-малко 10 попадения за календарната година.

 Лудогорец подчини Ботев (Пд) с 4:2 @@@

Пред звездата на Лудогорец е единствено машината за футболни убийства Кристиано Роналдо. Голямата звезда на европейския футбол е с 20 гола в 13 срещи и това дава коефициент от 1,54. Иначе с повече попадения от Кешеру е и нападателят на Бенфика Жонас, който е с 15, само че те са реализирани в 2 срещи повече. Същата численост голове като на Клаудиу имат Мохамед Салах, Лео Меси и Антоан Гризман, само че съотношението на попадения по отношение на минути е по-ниско. Интересно е, че с третата най-високо рационалност е нападателят на Байерн Роберт Левандовски, разписал се 13 пъти в 11 срещи от Бундеслигата.

Кешерю върви и към върха на безспорните достижения в Лудогорец. Той има към този момент 61 гола за „ орлите " в елита и изостава единствено с три попадения от легендата Марселиньо. При този темп на румънеца нищо чудно да стане номер 1 още този сезон. Челното каре се добавя от Вандерсон (36) и Мисиджан (34)./

“Меридиан Мач “.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР