Класна битка между две от звездите в тласкането на гюле

...
Класна битка между две от звездите в тласкането на гюле
Коментари Харесай

Буковиецки срещу Щорл ще е гвоздеят на програмата в Торун

Класна борба сред две от звездите в тласкането на гюле - полякът Конрад Буковиецки и германецът Давид Щорл, ще се заформи на шампионата Copernicus Cup в Торун на 15 февруари. Състезанието е част от веригата на IAAF World Indoor Tour.

Преди 10 години Щорл завоюва златото на Световното състезание до 20 години в Бидгошч (близо до Торун). Три години след триумфа си в полския град Щорл прибави към международните трофеи до 18 и до 20 година и планетарна при мъжете в Дегу през 2011 година, когато беше единствено на 21. Последваха олимпийско сребро в Лондон през 2012 година, три европейски трофеи навън и два сребърни медала от международни шампионати в зала.

Полякът Буковиецки, който е седем години по-млад от германеца, стартира да поправя върховете му през 2014 година Той изненадващо завоюва златния орден на еврошампионата в зала в Белград през предходната година с 21.97 м, което е и нов връх на Полша.

“Винаги съм казвал, че ми харесва да пускам пред полските почитатели. Имам огромни очаквания за Copernicus Cup”, сподели Буковиецки.

В бранша за подтикване на гюле в Торун ще се появят още международният първенец в зала през 2012 и 2014 година Райън Уайтинг (САЩ) и чехът Томаш Станек, който е лидер в международната класация за сезона с 21.61 м.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР