Класираните на първо желание задължително трябва да се запишат непременно,

...
Класираните на първо желание задължително трябва да се запишат непременно,
Коментари Харесай

Влезлите в първо класиране за гимназиите да се запишат задължително, казва Ваня Кастрева

Класираните на първо предпочитание наложително би трябвало да се запишат безусловно, посочи в " Денят стартира " на Българска национална телевизия началникът на РУО - София Ваня Кастрева. Тя приказва за записването за гимназиите, откакто първото класиране след VII клас излезе и до 16 юли в това число тече записването.

По думите на Кастрева, в случай че в този момент признатите не се запишат, те ще изпаднат от класирането.
 Обявиха първото класиране за гимназиите Обявиха първото класиране за гимназиите
Обявиха резултатите от първото класиране за гимназиите. Седмокласниците могат да ревизират дали и къде са признати на формалния уебсайт на М...

" Всички останали от второ до н-то предпочитание имат две благоприятни условия - или да се запишат, или да подадат заявление за втори стадий на класирането. Вторият стадий не пренарежда стремежи, той дава опция. Ученикът може да се придвижи на по-предно предпочитание или да остане на мястото, на което ", изясни Кастрева.

Началникът на РУО счита, че някои възпитаници се презастраховат, а други подценяват, че балът е определящ, което води до недоумение.

" Подредбата им значение, само че в последна сметка определящ е балът. Тези възпитаници, които останаха отвън класирането, не са малко, само че почти всяка година са толкоз - 1088, а в този момент ще вземат участие автоматизирано във второ класиране, тъй като на втория стадий не се пренареждат стремежи, просто би трябвало да проявят самообладание ", посочи Кастрева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР