Класиране за олимпийските игри в Париж през 2024 г. и

...
Класиране за олимпийските игри в Париж през 2024 г. и
Коментари Харесай

Николай Желязков пред bTV: Париж 2024 е основната цел


Класиране за олимпийските игри в Париж през 2024 година и място в Топ 6 на Лигата на нациите. Това са главните цели, които си е сложил новият селекционер на мъжкия ни народен тим по волейбол Николай Желязков. В изявление пред bTV треньорът изрази убеденост, че България разполага с нужния капацитет още веднъж да се приближи до най-хубавите 4 тима в света.



" Целите постоянно пред националния тим на България по волейбол са били високи. В годините и резултатите са били доста високи. Със сигурност резултатите сега не са такива, каквито почитателите са очаквали. Това малко ги накара да не се усещат щастливи от това, което съставлява националният тим. Той разполага с огромен капацитет - има опитни състезатели на международно равнище, има и млади гении, които имат опцията да станат волейболисти на високо равнище. "

" Винаги един проект е кратковременен и дълготраен. Целите сега на тима са ориентирани главно за това да създадем всичко допустимо да се класира за олимпийските игри в Париж през 2024 година Времето е задоволително. Трябва да работим доста всички. "

" Моите цели, които съм си сложил, са да създадем една доста добра подготовка за Лигата на нациите. Да покажем игри, с които още веднъж да бъдем покрай най-хубавите 4 тима в света. Да забележим какво можем с тези състезатели. Като метод на игра, да изградим най-оптимален жанр и да създадем един проект за работа, който да е малко по-дългосрочен. Във времето да може този тим да печели против огромните. "

" Целите са високи – за влизане в осмицата, в шестицата. Това са високи цели, това е реалност. Но момчетата би трябвало да привикват с тези условия – изключително на равнището, на което би трябвало да бъде този тим. Независимо, че в последните години не е имало такива резултати. ", разяснява селекционерът.

Желязков наследява поста от италианския експерт Силвано Пранди, на който беше асистент през последните няколко години.

" Новият щаб е на 90% съгласуван. Предстоят последни елементи. В последна сметка през днешния ден е решението на УС. Всичко беше в границите на предварителни диалози. Аз персонално се веселя, че всички откликнаха на желанието да работя с тях. След няколко дни ще Ви ги кажа публично. Договорът, доколкото знам, е за 1 година с алтернатива за още 2. Винаги съм казвал, че договорите на тази позиция не са от голяма важност, защото всеки, който си прави работата добре, ще бъде оценен. Договорът е нещо не чак толкоз значимо. Важни са резултатите. ", показа Желязков.



Треньорът гледа и към международното състезание в Русия сред 26 август и 11 септември. Жребият за главната му фаза събра България с Полша, Съединени американски щати и Мексико.

" Първото нещо, което ми се желае, е играта на тима да е такава, че да можем да се противопоставим на топ тимовете в света. Нямам визия къде можем да се наредим. Целта е доста да се подобрим в международната класация. Нашето класиране сега не е съответно. Смятам, че на този тим мястото е доста по-напред. ", съобщи трикратният първенец и четирикратен притежател на Купата на България с ЦСКА.


Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР