Класифицират плажните ивици в четири основни групи За да бъдат

...
Класифицират плажните ивици в четири основни групи За да бъдат
Коментари Харесай

Класифицират плажните ивици в четири основни групи

Класифицират плажните линии в четири съществени групи За да бъдат отдавани плажните линии по-лесно чартърен или на концесия 132-те плажни линии у нас ще бъдат класифицирани в четири съществени групи. Това гласят промени в Закона за устройство на черноморското крайбрежие, качени за публично разискване.
 
Категориите са градски плажове, извънградски наоколо до курорт, извънградски, отдалечени от курорт и такива, избрани за особено прилагане. Промяната се очакваше от морските общини, които би трябвало да обезпечат защитата и почистването на неотдадените линии.

 
Покрай новата категоризация се вкарват и нови рестрикции за плажуване и къмпингуване на линии, на които има дюни. Новата възбрана касае даже разполагането на чадър на такива плажове, освен това до 200 метра от морския бряг.
 
На въпрос на Дарик за какво се постанова това ограничаване и има ли оценка каква вреда могат да нанесат морските такъми върху дюните, от Министерството на туризма дадоха отговор документално: " Природните забележителности се ръководят за опазване на техните естествени особености. Поради тази причина се не разрешават действия, които могат да нарушат тяхното естествено положение или да понижат естетическата им стойност ". Как обаче се дефинира естетическата стойност на дюните, не излиза наяве.
 
Според измененията, на плажове с дюни се не разрешава напълно разполагането на платка и каравана. На такива линии обаче е позволено строителство, когато „ съгласно влезнал в действие Подробен организационен проект е планувано построяването на обекти от национално значение, подземни линейни обекти на техническата инфраструктура, когато няма друго техническо решение или то е стопански нецелесъобразно “. Кой обаче ще прави оценка икономическата целенасоченост също не излиза наяве от отговорите на министерството на туризма.-->
 
Становища по измененията в Закона за устройство на черноморското крайбрежие се събират до 9 септември.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР