Класацията Global Competitiveness Index измерва качеството на пътищата в 137

...
Класацията Global Competitiveness Index измерва качеството на пътищата в 137
Коментари Харесай

Екзотичните страни, които имат по-добри пътища от българските

Класацията Global Competitiveness Index мери качеството на пътищата в 137 страни . Рейтингът се прави от годишно от специалисти от Световния стопански конгрес. Сред обхванатите страни е и България, която заема 93-та позиция по качество на пътищата.

Страната ни получава 3,4 точки. С толкоз са оценени още Виетнам и Уганда . Пред нас са редица екзотични страни, които постоянно одобряваме като изостанали. Сред тях е Замбия .
 Замбия Thinkstockphotos
Танзания е „ най “ в редица връзки – там се намират най-известният резерват в света, най-високата планина и най-голямото езеро в Африка, най-големият вулканичен кратер в света, само че се оказва, че техните пътища са по-качествени от българските.
 Танзания Thinkstockphotos
И Хондурас реализира по-добри резултати по този индикатор, макар че навътре в страната има най-вече планини.
 Хондурас Thinkstockphotos
Оказва се, че измежду страните с повече точки в класацията е и Кабо Верде .
 Кабо Верде Gettyimages
Пред нас се класират още страни като Ботсвана, Мали, Ямайка, Гана, Шри Ланка и други От страните в Европа зад България са класирани Малта, Сърбия, Румъния, Босна и Херцеговина, както и Латвия, Русия и Украйна.

Първото място в класацията е за Обединените Арабския Емирства . В Топ 10 за най-качествените пътища в света място са намерили още Сингапур, Швейцария, Хонконг, Холандия, Япония, Португалия, Австрия и Съединени американски щати. На последно място специалистите от Световния стопански конгрес са сложили Мавритания.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР