Класациите на най-продаваните смартфони традиционно са оглавявани от Samsung и

...
Класациите на най-продаваните смартфони традиционно са оглавявани от Samsung и
Коментари Харесай

Кои са най-продаваните смартфони за втората четвърт на 2023 г.

Класациите на най-продаваните смарт телефони обичайно са ръководени от Samsung и Apple, само че нормално в топ 10 попадат и модели на Xiaomi, Huawei, Nokia, Motorola и други.
 Apple, Samsung, Counterpoint Research и кои са най-продаваните премиум смарт телефони през 2022 година
Кой е най-продаваният флагман с Android

Интересни разкрития за пазара

През втората четвърт на 2023г. обаче последните тотално изпадат от листата на най-продаваните смарт телефони, разкрива нов отчет на Counterpoint Research.

Десетте най-продавани телефони за този интервал са пристигнали от единствено две компании - водачите Samsung и Apple.
 Снимка 637574

Първите четири позиции в класацията са заети от телефоните на Apple, които се подреждат в следния прогресивен ред що се отнася до броя продажби: iPhone 14, iPhone 14 Pro Max, iPhone 14 Pro и iPhone 13.

Интересно е да отбележим, че Apple съумява да пласира два от най-скъпите си модели много дейно, което пък наподобява е съществена уязвимост на Samsung.

Корейският колос може да се похвали със единствено един хай-енд флагман в класацията на Counterpoint и това е Galaxy S23 Ultra, който заема осмото място по-брой продажби.
 Снимка 615154

Флагманите на Samsung се радват на положителни продажби в Съединени американски щати и Европа, само че iPhone изпреварва доста в останалите райони.

Другите модели на Samsung в листата са с по-бюджетен профил, като моделите Galaxy A14, A54 и A14 5G заемат респективно пето, шесто и седмо място.

На девето и десето място са Galaxy A04e и A34.
 Apple, Samsung, IDC и кои са най-продаваните таблети през 2022 година
Кои са най-продаваните таблети през 2022 година

Apple още веднъж доминира

И двете компании бележат спад в продажбите на телефони за втората четвърт на 2023 година, само че отливът за Apple е по-малък, в сравнение с за Samsung.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР