Кийт Флинт, легендарният фронтмен на The Prodigy, се е самоубил

...
Кийт Флинт, легендарният фронтмен на The Prodigy, се е самоубил
Коментари Харесай

Кийт Флинт от The Prodigy се самоуби

Кийт Флинт, именитият фронтмен на The Prodigy, се е самоубил в дома си през уикенда. Това съобщи неговият сътрудник и съосновател на бандата Лиъм Хоулет.

В изказване в Инстаграм профила на The Prodigy кийбордистът на групата показа: "Новината е вярна. Не мога да допускам, че споделям това само че нашият брат Кийт е лишил личния си живот този уикенд. Шокиран съм, сърдит, комплициран и с разрушено сърце. Почивай в мир, братко!”

След като часове наред формалният уебсайт на групата беше блокирал и не можеше да се отвори, към този момент деен. Съдържанието му е само емблематичния за Кийт паяк на черен декор и удостоверение за гибелта. "С потрес и горест удостоверяваме гибелта на нашия брат Кийт Флинт, който за жалост лиши личния си живот през уикенда. Благодарим ви че почитате персоналното пространство на всички опечалени сега ", гласи надписът на уеб страницата.

Тази заран, малко след 8 часа, е подаден сигнал до полицията за мъж в безсъзнание на адреса на артиста в Дънмоу, Есекс. Властите са открили на място гибелта, а пристигналата кола за спешна помощ единствено е удостоверила, че Флинт е мъртъв. Говорител на локалната полиция обаче заяви за вестнинк "The Sun ", че не третират гибелта му като подозрителна.

Съпругата му, диджей Мауйми Кай, най-вероятно е била в Япония по това време.

Лудата глава, която стана едно от най-разпознаваемите лица в музиката с ексцентричната си прическа, дружно с групата си бързо се трансфораха в една от емблемите на Бритпопа от 90-те. Пънк и електронна музика – за тях нямаше граници в смесването на стиловете. Излезли от ъндърграунда The Prodigy се качиха непосредствено на върха на мейнстрийма и забиха знамето на рейв революцията. Влизат под номер 1 в класациите за сингли първо с огромния си шлагер Firestarter, и повтарят триумфа си с Breathe през 1996 година Имат издадени общо 7 албума, които са продадени в над 25 милиона копия по целия свят, а на рафта им стоят две награди „ Брит “, пет на MTV и две номинции за „ Грами “.

Последната тава на бандата, носи името No Tourist и излезе на пазара единствено преди месеци - 2 ноември 2018 година, когато стартираха и новото си международно турне. В последните два месеца на 2018-та музикантите направиха 20 концерта в цяла Европа. След къса отмора те трябваше да стегнат още веднъж куфарите през април за концерт в Богота, Колумбия и фестивал в Австрия. Точно преди месец пък The Prodigy разгласи първото от 10 години насам турне в Северна Америка през май. След концертите оттатък океана трябваше да се завърнат в Европа и да продължат с промотирането на албума с още 13 дати през юли и август

Кийт Флинт е роден в Редбридж, източен Лондон, само че още като дете се мести в Брейнтри, Есекс. Точно там, в локален нощен клуб се среща с другия създател на групата Лиъм Хоулет. В началото на бандата Кийт в единствено танцьор, само че точно работата му по вокалите на Firestarter носи на The Prodigy международна популярност и той остава трайно зад микрофона.

Българските почитатели имаха шанса да видят бандата онлайн цели три пъти. на 28 август 1999 година на стадион „ Академик “ в София. Тогава първичната дата 1 май е анулирана, поради войната в Косово. На 13 август 2010 година идват като хедлайнери на Spirit of Burgas. Връщат се още веднъж на същия фестивал две години по-късно.

Новината за гибелта на Кийт Флинт беше толкоз непредвидена, че формалният уебсайт на бандата не съумя да издържи на интереса на почитателите, които желаеха да прочетат публична реакция, и се срина.

Източник: Monitor
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР