Кивито е не само сладко и вкусно, но и изключително

...
Кивито е не само сладко и вкусно, но и изключително
Коментари Харесай

Къде бъркаме, когато ядем киви

Кивито е освен сладко и вкусно, само че и извънредно здравословно. Този плод е прелестна витаминна бомба, защото изобилства от витамин С и калий. Оказва се, че не съумяваме да се възползваме в оптималната степен от изгодите за здравето ни, които този плод предлага, защото позволяваме една неточност при потреблението му - постоянно отстраняваме неговата мъжеста кожа, написа Флагман.

На всички е известно, че не е добре ябълките да се белят, защото в тяхната кора се съдържат най-вече витамини. Това се отнася и за кивито.

Полезните субстанции в него се съдържат в най-висока централизация точно в кората му. Тя е цялостна с фибри, които са потребни за храносмилането. Те оказват позитивен резултат върху равнищата на холестерола, съгласно Health Net. Освен това в кожата на кивито се съдържат огромни количества витамин С и Е. Но доста хора заобикалят нейната консумация поради мъхчетата, с които е покрита. В случая решението е просто да ги почистите. След това изплакнете плода и към този момент може да го консумирате. Добре е да започнете с жълто киви, защото неговата кожа има по-малко мъхчета. Друг вид е просто да пасирате необеленото киви с малко кисело мляко или кефир в блендера.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР