Китайците изпревариха Ericsson през миналата година, имат 28% дялHuawei вече

...
Китайците изпревариха Ericsson през миналата година, имат 28% дялHuawei вече
Коментари Харесай

Huawei излезе начело в оборудването за 2G/3G/LTE

Китайците изпревариха Ericsson през предходната година, имат 28% дял

Huawei към този момент е номер едно на международния пазар за мобилно телеком съоръжение

Китайският софтуерен колос Huawei се утвърди като най-големият в света производител на телекомуникационно съоръжение за мобилни мрежи, сочи нов отчет на анализаторската компания IHS Markit за предходната година.

Huawei изпреварва шведската Ericsson на пазара за мобилна инфраструктура и към този момент е водещият по доходи снабдител на телекомуникационно съоръжение за 2G/3G/4G/5G мрежи. По-точно, Huawei управлява 28% от пазара, до момента в който на Ericsson се падат 27%.

Прогрес бележи финландският производител Nokia, който е трети с 23% дял от международния пазар. Останалите играчи имат сензитивно по-слабо въздействие на пазара – четвъртата ZTE държи 13%, а на пето място е Samsung с 3% пазарен дял.

Водещите снабдители на телеком съоръжение за мобилни инфраструктури (източник: IHS Markit)

Като цяло, международният пазар на телекомуникационно съоръжение за мобилни мрежи се е свил с 14% в стойностно изражение и възлиза на 37,2 милиарда $ през предходната година, според данните на IHS Markit.

Като причина за този спад се акцентира фактът, че развитите пазари от дълго време минаха към 4G мрежи, до момента в който внедряването на мрежи от пето потомство (5G) към момента не е почнало. С други думи, пазарът е в застой преди новата софтуерна рационализация.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР