Китайци влагат 1 млрд. долара в Централна и Източна ЕвропаПет

...
Китайци влагат 1 млрд. долара в Централна и Източна ЕвропаПет
Коментари Харесай

5 нови фонда инвестират у нас

Китайци влагат 1 милиарда $ в Централна и Източна Европа


Пет нови фонда ще влагат у нас, заяви заместник-министърът на стопанската система Александър Манолев. По думите му в страната ни оперират редица капиталови фонда, а предварителната информация демонстрира, че 5 нови се приготвят да започват до края на годината. “Конкуренцията е сериозна, само че и потребността от такива принадлежности в редица браншове на българската стопанска система са съществени ”, добави Манолев.

Той се срещна с управлението на Китайския фонд за дялови вложения (China-CEE Investment Cooperation Fund), който планува да влага в Централна и Източна Европа 1 милиарда $.

Към момента фондът набира капитал за постигане на общата сума, като към този момент е обезпеченото финансиране в размер на 800 млн. $ от няколко източника.

Това е второ набиране на капитал за фонда, които към този момент са вложили 435 млн. $ в 5 страни от района, една от които е и България. “Много сме удовлетворени от плана, който имаме в страната ви, тъй че се надяваме да набележим нови благоприятни условия за партньорство като ползата ни е най-вече към частния бранш ”, изясни госпожа Сун Гуйин, изпълнителен шеф на China-CEE Management и заместител общоприет шеф на отдел “Управление на вложенията ” на Китайската Ексим банка. Предстои представителите на фонда да се срещнат и с управлението на Българската банка за развиване, с които да обсъдят съответни параметри на едно евентуално партньорство.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР