Китайското външно министерство привика посланика на Япония в Пекин на

...
Китайското външно министерство привика посланика на Япония в Пекин на
Коментари Харесай

Китай привика японския посланик заради коментар на Шиндзо Абе

Китайското външно министерство привика посланика на Япония в Пекин на " незабавна среща ", откакто някогашният японски министър-председател Шиндзо Абе съобщи, че нито страната му, Това съобщи Ройтерс.

По време на срещата с дипломат Хидео Таруми помощник-министърът на външните работи на Китай Хуа Чунин назова забележките на Абе " неправилни " и нарушаване на главните правила на връзките сред двете страни. Коментарите " намерено оспорват суверенитета на Китай и безочливо поддържат силите за самостоятелност на Тайван ", гласи позиция на китайските управляващи.

Запитан за коментар по време на постоянния брифинг за медиите в Токио в четвъртък, основният секретар на японския кабинет Хироказу Мацуно съобщи, че Япония не е съгласна с дейностите на Китай, защото японското държавно управление не е в положение да разяснява забележки, направени от хора, които не са членове на държавното управление.

В сряда, говорейки на виртуален конгрес, проведен от тайвански мозъчен концерн, Шиндзо Абе съобщи, че въоръжено навлизане в Тайван би представлявало сериозна заплаха за Япония.

Абе, който се отдръпна от поста министър-председател предходната година, е началник на най-голямата секта на ръководещата Либерално-демократическа партия в Япония.
 Стотици тайванци са екстрадирани в Китай, вместо в родината си, твърди отчет
Стотици тайванци са екстрадирани в Китай, вместо в родината си, твърди отчет

Според Safeguard Defenders по този начин се подкопава суверенитетът на Тайван
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР