Китайското външно министерство категорично се противопоставя на клеветническите обвинения от

...
Китайското външно министерство категорично се противопоставя на клеветническите обвинения от
Коментари Харесай

Китай иска незабавно коригиране на САЩ и прекратяване клеветите за шпионаж

Китайското външно министерство изрично се опълчва на " клеветническите " обвинявания от страна на Съединените щати и други съдружници, които подлагат на критика Китай за стопански шпионаж , настоявайки Вашингтон да отдръпна обвиняванията си, оповестява " Ройтерс ".

Съединени американски щати би трябвало да отдръпват обвиняванията против двама китайски жители , Китай в никакъв случай не е взел участие или не е подкрепял каквото и да било кражба на търговски секрети и е подписал " строги правила " с Вашингтон, добавя министерството.

" Настояваме американската страна неотложно да поправя неверните си дейности и да приключи клеветните си изказвания , свързани с интернет сигурността ", като Китай ще предприеме нужните ограничения , за да отбрани личната си киберсигурност и ползи , разяснява министерството.

 В Съединени американски щати повдигнаха обвинявания против китайски хакери
В Съединени американски щати повдигнаха обвинявания против китайски хакери

Атакували над 45 компании...

Отдавна е общоизвестно , че американските държавни организации са проникнали и подслушат задгранични държавни управления , компании и обособени лица, прибавя министерството.

" Американската страна , която оправя неоправдани рецензии към Китай в името на по този начин нареченото " кибер кражба ", упреква другите, до момента в който тя би трябвало да бъде упрекната и се самозаблуждава . Китай безусловно не може да одобри това. "

 Западът упрекна Китай в невиждан кибершпионаж
Западът упрекна Китай в невиждан кибершпионаж

Повдигнати са обвинявания против двама китайци

Прокурорите от Съединени американски щати упрекнаха двама китайски жители , свързани с разследващата работа на Министерството на държавната сигурност на Китай, по обвинявания в кражба на поверителни данни от американски държавни организации и компании от целия свят .

Прокурорите упрекнаха Зу Хуа и Джанг Шилонг ​​в хакерски офанзиви против американския флот, галактическата организация НАСА, отдела по енергетика и десетки компании . Операцията е ориентирана към интелектуалната благосъстоятелност и корпоративните секрети, с цел да даде на китайските компании незаслужено конкурентно преимущество, споделиха те.

Двамата са членове на хакерска група, позната в общността за киберсигурност като APT 10, изясняват американските прокурори.

 Източени са персонални данни на чиновници от НАСА?
Източени са персонални данни на чиновници от НАСА?

Открили хакерската офанзива на 23 октомври и в този момент осведомят, че изследват сървърите

Китайското външно министерство заяви, че Англия и други страни също насочат " оскърбителен мнения ", произлизащи от " скрити претекстове " .

Говорителят на китайското външно министерство Хуа Чунинг отбелязва изказванието на IBM, че няма доказателства за компрометирани чувствителни данни .

Някои хора в Съединените щати постоянно оклеветяват Китай, " може би си мислят, че в случай че повтарят една неистина, то тя ще стане истината . Но желая да им кажа, че т ова към момента е неистина, даже да я повтарят 10 000 пъти ", разяснява Хуа Чунинг.

 Дипломати от Европейски Съюз са хакнати от Китай, предизвестяват специалисти от Съединени американски щати Обновена
Дипломати от Европейски Съюз са хакнати от Китай, предизвестяват специалисти от Съединени американски щати

Дипломатическата връзка е следена с години
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР