Китайското приложение за кратки видеа TikTok обеща да предприеме повече

...
Китайското приложение за кратки видеа TikTok обеща да предприеме повече
Коментари Харесай

TikTok обеща допълнителни действия срещу омразата

Китайското приложение за къси видеа TikTok даде обещание да предприеме повече дейности за ограничение на наличие с език и държание на ненавист от страна на потребителите след сигнали за проблеми, свързани с нацизма и превъзходство на бялата раса.

В свое изказване от обществената мрежа означиха, че ще лимитират кодирания език, както и знаци, които някои хора приспособяват в опитите си да популяризират тирада на омразата. И до момента в който към този момент възнамеряват премахването на омразни идеологии като неонацизма и надмощието на белите, идната стъпка е унищожаване на наличието към сходни идеологии, като да вземем за пример белия шовинизъм и теорията за геноцида на белите, написа CNBC.

TikTok ще отстрани послания, водещи началото си от тези идеологии, както и наличие, обвързвано с придвижванията „ идентифициализъм “ и мъжко превъзходство.

Подобно на Фейсбук и Twitter, платформата към този момент сложи възбрана по отношение на наличието, което отхвърля Холокоста и други нещастия, свързани с принуждение. Действията ѝ са ориентирани и към унищожаване на дезинформация и стандарти за общности, измежду които тези на евреите и мюсюлманите.

През юли „ Би Би Си “ откри, че логаритъмът на притежаваното от ByteDance приложение е разпространявало кадър на антисемитски лагер на гибелта. Тогава беше отстранена поредност от видеоклипове, получили над 6.5 млн. гледания.

В международен мащаб компанията разполага с над 10 хиляди чиновници, виновни за сигурността, като огромна част от тях преглеждат и модерират споделеното наличие. Успоредно с това работи и автоматизиран програмен продукт, който отбелязва и отстранява обидни видеа.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР