Китайското министерство на търговията отменя наказателните мита върху австралийското вино,

...
Китайското министерство на търговията отменя наказателните мита върху австралийското вино,
Коментари Харесай

Китай ще премахне наказателните мита върху австралийското вино

Китайското министерство на търговията анулира наказателните мита върху австралийското вино, защото комерсиалните връзки сред двете страни се усъвършенстват след години на напрежение, оповестиха от министерството, съобщи Агенция Франс Прес.


" С оглед на измененията в пазарната обстановка на съответните виновност в Китай към този момент не е належащо да се постановат антидъмпингови мита и антисубсидийни мита върху вноса на съответните виновност с генезис от Австралия ", се споделя в изказване на министерството, в което се добавя, че митата ще бъдат анулирани на 29 март.

През 2020 година Китай наложи мита върху основни австралийски експортни артикули като вино, ечемик и говеждо месо, откакто Канбера одобри закон против задграничното въздействие, забрани на Huawei да подписва контракти за 5G и прикани за следствие на произхода на пандемията от Ковид-19.

Но комерсиалните ограничавания понижиха, откогато лявоцентристкото държавно управление на Австралия завоюва изборите през 2022 година и възприе по-малко конфронтационен метод.

Тарифите и бариерите към този момент паднаха за артикули, в това число австралийски въглища, дървен материал и ечемик.

" Въз основа на предлагането на Министерството на търговията Комисията по митнически цени към Държавния съвет реши да приключи налагането на антидъмпингови мита върху вносните виновност с генезис от Австралия, считано от 29 март 2024 г.; след прекратяването на антидъмпинговите мита няма да се постановат антисубсидийни мита ", се споделя в изказването на китайското министерство. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР