Китайското министерство на националната отбрана заяви, че американските военни кораби

...
Китайското министерство на националната отбрана заяви, че американските военни кораби
Коментари Харесай

Пекин предупреди САЩ да прекратят всички опасни и провокативни действия

Китайското министерство на националната защита съобщи, че американските военни кораби и самолети са предизвикали проблеми и провокация пред прага на Китай и са направили огромни, постоянно повтарящи се дейности във водите и въздушното пространство на страната, съобщи Ройтерс, като се базира на изказване на представителя на министерството У Цян.

Казаното от представителя на китайското военно ведомство идва, откакто американският ескадрен миноносец " Джон Фин " мина за първи път през Тайванския пролив през вчерашния ден, откакто по-рано този месец в Тайван се създадоха президентски избори, прецизира Българска телеграфна агенция.

Военноморските сили на Съединени американски щати обявиха, че техният боен транспортен съд е минал през кулоар в Тайванския пролив, който е " отвън териториалните води на която и да било страна с изход на море в региона ".

Междувременно новоизбраният президент на Тайван Уилям Лай съобщи, че се надява твърдата поддръжка на Съединени американски щати за самоуправляващата се островна страна да продължи и в бъдеще. Той сподели това при първата си среща след изборите с представители на Конгреса на Съединени американски щати, отбелязва Ройтерс.

Двупартийна делегация от Конгреса на Съединени американски щати удостовери своята поддръжка за Тайпе по време на днешното си посещаване в Тайван след избирането на новия президент, който ще встъпи в служба на 20 май. Това е първата аудиенция на американски конгресмени на острова, откакто на президентските избори на 13 януари Демократическата прогресивна партия, която се стреми към самостоятелност, завоюва трети следващ мандат, показва Асошиейтед прес.

Китай, който гледа на Тайван като на своя отцепническа провинция и желае да си я върне, при нужда и със мощ, счита Лай за рисков сепаратист и отхвърля предложенията му за договаряния.

Китайската войска продължава да се образова и да се приготвя за война и ще продължи постоянно да провежда съответстващи военни интервенции, сподели през днешния ден представителят на министерството на националната защита У Цян, на фона на възходящото напрежение в Тайванския пролив.

Тайван е неразделна част от Китай и в никакъв случай няма да стане обособена и самостоятелна страна, сподели още У Цян. " Тайван в никакъв случай няма да бъде страна, самостоятелност в Тайван в никакъв случай няма да бъде реализирана, проектите на външните сили за разделянето на Китай в никакъв случай няма да се увенчаят с триумф ", заключи представителят на китайското министерство на националната защита, представен от ТАСС.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР