Китайското министерство на финансите обяви нови мита за 60 милиарда

...
Китайското министерство на финансите обяви нови мита за 60 милиарда
Коментари Харесай

Китай обяви мита за американски стоки на стойност 60 млрд. долара

Китайското министерство на финансите разгласи нови мита за 60 милиарда $ за вносни артикули от Съединени американски щати в отговор на усилването на протекционистките ограничения на Вашингтон, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

За 2493 продукта митата ще бъдат увеличени до 25 на 100, за други 1078 - до 20 %, за 974 - до 10 %, а за още 662 типа артикули - до 5 %, се споделя в известието, оповестено в уеб страницата на ведомството.

На 1 август стана известно, че администрацията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп има намерение да увеличи митата върху китайски импорт в страната за 200 милиарда $ с 25 %, вместо плануваните по-рано 10 на 100.

Такива ограничения Белият дом одобри през юни за вносни артикули от Китай на стойност 50 милиарда $. Вашингтон упреква Пекин в кражба на американска интелектуална благосъстоятелност и технологии и в нелоялни търговски практики.

В известие на комерсиалното министерство на Китай, представено от Ройтерс, е посочено, че Пекин се резервира правото да вкара спомагателни контрамерки против Съединени американски щати. Според ведомството всяка едностранна опасност или изнудване ще доведат само до усилване на споровете и ще навредят на ползите на двете страни.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР