Китайско-американските отношения са показали положителни признаци за спиране на спада

...
Китайско-американските отношения са показали положителни признаци за спиране на спада
Коментари Харесай

Посланик на Китай в САЩ видя развитие в отношенията между двете страни

Китайско-американските връзки са посочили позитивни признаци за прекъсване на спада и стабилизиране, само че към момента са изправени пред провокации . Това съобщи посланикът на Китай в Съединените щати Сие Фън във видео тирада по време на Форума за връзките сред Съединени американски щати и Китай в Хонконг, оповестява " Ройтерс ".

На фона на това водачите на двете страни се приготвят за.

Според Сие най-важно е да се откри верният метод за съгласие сред Китай и Съединените щати. Той изясни, че под управлението на президента на Китай Си Дзинпин и президента на Съединени американски щати Джо Байдън и със взаимните старания на двете страни връзките неотдавна са посочили позитивни признаци.

" Китайско-американските връзки към момента са изправени пред съществени провокации и има още дълъг път за стабилизиране и възстановяване на връзките ", акцентира Сие.
 Заплаха от импийчмънт надвисва над Джо Байдън
Заплаха от импийчмънт надвисва над Джо Байдън

Обвинения за корупция за президента

Той посочи, че и двете страни считат, че е било потребно и належащо за Китай и Съединените щати да поддържат разговор. По думите му и двете страни се надяват, че китайско-американските връзки ще се стабилизират и подобрят допустимо най-скоро, и са се съгласили да положат взаимни старания за това на предстоящата среща на върха в Сан Франциско.

Очаква се Си и Байдън да се срещнат в коридорите на форума на Азиатско-тихоокеанското икономическо съдействие (АТИС) в Сан Франциско, който стартира на 15 ноември.

Двамата водачи, които са в несъгласие по редица световни въпроси, в това число търговията, националната сигурност и Тайван , се видяха за финален път преди съвсем година в.
 Белият дом готви среща на Байдън със Си Дзинпин
Белият дом готви среща на Байдън със Си Дзинпин

Все още нищо не е доказано

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР