Китайският външен министър Ван И започва утре обиколка в пет

...
Китайският външен министър Ван И започва утре обиколка в пет
Коментари Харесай

Външният министър на Китай ще посети пет държави в Европа

Китайският външен министър Ван И стартира на следващия ден обиколка в пет европейски страни, а това ще е първото му пътешестване в чужбина след експлоадирането на пандемията от ковид през януари, заяви Българска телеграфна агенция.

Ван ще посети Германия, Италия, Франция, Норвегия и Нидерландия при своята едноседмична обиколка. Говорителят на китайското външно министерство Чжао Лицзян сподели, че Ван ще бъде "сърдечно приветстван " в тези страни макар съществуващите интернационалните напрежения.

По думите му главните цели на пътуването на министъра са съдействие с Европейския съюз за стабилизиране на международните снабдителски вериги и промишленото произвеждане, "защита на многостранния метод и възстановяване на световното ръководство ".

Отношенията сред Европа и Китай се обтегнаха в последно време поради продължаващите проблеми с предледването на уйгурското мюсюлманско малцинство от китайските управляващи и потискането на несъгласието в Хонконг.

Германия и Франция прекратиха своите контракти за екстрадиция с Хонконг, откакто през юни Пекин наложи нов закон за националната сигурност в специфичния административен регион.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР