Китайският телекомуникационен гигант Huawei изпревари Samsung като най-големия изграч при

...
Китайският телекомуникационен гигант Huawei изпревари Samsung като най-големия изграч при
Коментари Харесай

Huawei изпревари Samsung и вече е най-големият играч при смартфоните

Китайският телекомуникационен колос Huawei изпревари Samsung като най-големия изграч при смарт телефоните за първи път през второто тримесечие на 2020 година Това демонстрира отчет на изследователската компания Canalys, оповестява ДПА.

Това е първият път, в който компания, друга от Apple или Samsung, господства на пазара от девет години, прецизират от Canalys.

Компанията към момента се сблъсква с търговски наказания от Съединени американски щати, като задграничните ѝ доставки спаднаха с 27 % през второто тримесечие. Ала доминирането ѝ на китайския пазар докара до увеличение на локалните доставки с 8 на 100.

Благодарение на относително бързото възобновяване на Китай от новия ковид (COVID-19), Huawei в този момент продава над 70 на 100 от своите телефони на родния си пазар.

Въпреки че основаната в Шенжен компания регистрира 5-процентно намаляване на продажбите в съпоставяне със същото тримесечие предходната година, южнокорейският съперник Samsung означи по-драматичен спад от над 30% поради проблеми на основни пазари като Съединени американски щати, Европа и Бразилия.

Huawei са доставили 55,8 милиона устройства през второто тримесечие, прецизираха от Canalys, до момента в който Samsung - 53,7 милиона.

" Това е незабравим резултат, който малко хора биха планували преди една година ", отбелязва старши анализаторът на Canalys Бен Стантън, като добавя: " Ако не беше COVID-19, нямаше да се случи. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР