Китайският специалист по 3D-печат - компанията Polymaker, съвместно с италианския стартъп X

...
Китайският специалист по 3D-печат -
компанията Polymaker, съвместно с
италианския стартъп X
Коментари Харесай

Китайци печатат серийно електрокар за 10 000 долара - видео

Китайският експерт по 3D-печат - компанията Polymaker, взаимно с италианския стартъп X Electrical Vehicle Limited (XEV) от Торино, е подготвен за произвеждане на градски електрически автомобил с име LSEV. Основната му специфичност е купето, напарвено от детайли “отпечатани ” на 3D принтер.

Тази техника към този момент се употребява от различни компании за основаване на концептуални модели, само че с отпечатването единствено на отделни детайли. Китайско-италианската дружина е първата, която към този момент е готова със сериен модел и то с повече от приемлива цена от под $10 000.

Партньорите афишират че са решили проблемите присъщи за прехода към изготвянето на детайли с по-едър габарит. Важен детайл на тяхната разработка е потреблението на полимери, които са задоволително здрави с цел да бъдат използвани в структурата на автомобил.

Другите детайли на структурата като окачването, електромотора, акумулаторите, електрониката и седалките за новия ситикар се получават от външни снабдители, а всичко останало се прави с помоща на специален 3D-принтер.

Сити-карът LSEV ще бъде показан на широката публика този месец по време на международния автосалон в Пекин. Количката тежи едвам 450 кг и може да развие максимална скорост от 70 км/ч. Пробегът с едно зареждане на акумулатора й се обявява на 150 км.



Генералният шеф на компанията Polymaker Сяофан Ло съобщи, че LSEV ще бъде “първият реално всеобщ автомобил, основан по технологията 3D-печат ”. Изборът й е позволил да се съкратят разноските по подготовката на машината за серийно производство с цели 70%, както и многократно е ускорил проектирането й.

На този стадий напарвата на един автомобил отнема три дни, а детайлите на купето му са единствено 57, до момента в който при останалите градски автомобилчета са към 2000. Ако се използва не един а повече принтера, процесът може да се форсира няколко пъти. Друг плюс на технологията е нейната гъвкавост – планът може да се коригира в придвижване и незабавно да се печатат новите детайли.

Продажбите на ситикара LSEV в Азия и Европа ще започват малко преди лятото на 2019-а според вестник China Daily. Компанията заяви че към този момент има над 7000 поръчки, включително от италианската поща и оператора на каршеринг Arval.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР