Китайският регулаторен орган за ценни книжа забрани на местните брокерски

...
Китайският регулаторен орган за ценни книжа забрани на местните брокерски
Коментари Харесай

Китайският борсов регулатор затяга борбата с изтичането на капитали

Китайският регулаторен орган за скъпи бумаги забрани на локалните брокерски компании и техните задгранични филиали да откриват нови сметки за клиенти от континентален Китай, посредством които те могат да правят офшорна търговия с скъпи бумаги и други активи. Той също по този начин е наредил прекратяването на всички свързани маркетингови и промоционални действия за вложители от континентален Китай и затварянето на други офшорни канали за търговия, в това число уеб страници и мобилни приложения. Съобщава се, че заповедта е издадена на 28 септември.

Анализатори считат, че по този метод китайските управляващи стягат битката си против изтеглянето на капитали от страната на фона на закъснение на икономическото възобновяване и обезценяване на юана, принуждавайки вложителите да търсят по-доходоносни пазари за търговия. Според Bloomberg, приключването на капитали от страната възлиза на 49 милиарда $ единствено през август, което е връх от декември 2015 година.

„ Тази заповед обяснява желанията на регулаторите във връзка с обсега на възбраните за трансгранично ходатайство “, разяснява анализаторът на Bloomberg Intelligence Шарни Вон. „ Най-общо казано, управляващите желаят локалните вложители да употребяват публични канали като фондовите тържища, а не офшорни сметки, които регулаторът смята за нелицензирани и противозаконни. “
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР