Китайският производител на смартфони Vivo отново подготвя необичайно устройство. Компанията

...
Китайският производител на смартфони Vivo отново подготвя необичайно устройство. Компанията
Коментари Харесай

Технологията Face ID в новия смартфон на Vivo ще бъде 10 пъти по-точна от iPhone X

Китайският производител на смарт телефони Vivo още веднъж приготвя извънредно устройство. Компанията разгласи, че работи върху свръхчувствителен 3D датчик за дълбочина, предопределен за смарт телефони.
Vivo създава 3D датчик, който е в положение да проучва 300 000 точки от лицето на потребителя. За съпоставяне, чувствителността на системата Face ID, употребена в iPhone X е на равнище 30 000 точки. Специалистите на Vivo допълват, че техният датчик може да записва лицетао на потребителя на разстояние до три метра.

Прототипът на този забавен датчик бе демонстриран през днешния ден по време на Световния мобилен конгрес, протичащ в Шанхай. Конгресът ще продължи до 29 юли. Ако тестванията на новия датчик протекат добре, Vivo може да стане първият производител, който може да се конкурира със системата Face ID на Apple.

Vivo има и други хрумвания за потребление на новия датчик. Голямата отдалеченост на различаване на триизмерните обекти дава опция да се сканира цялото тяло на потребителя. По този метод могат да се основават 3D модели на потребителите, с които да се пробват виртуално да вземем за пример облеклата в електронните магазини. Новият 3D датчик може да се употребява за основаването на красиви портрети, за различаване на жестове в пространството, които да се употребяват като команди, за работа в допълнена действителност и други.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР