Китайският производител на мобилна електроника Huawei разглежда възможността за пускане

...
Китайският производител на мобилна електроника Huawei разглежда възможността за пускане
Коментари Харесай

Huawei се готви да пусне блокчейн базиран смартфон

Китайският производител на мобилна електроника Huawei преглежда опцията за стартиране на смарт телефон с поддръжка на приложения, основани на блокчейн технологията.

Брандът към този момент води договаряния за лицензиране на операционната система Georgi OS, която е съвместима със съответния програмен продукт. За това съобщава Bloomberg, базирайки се на източници, близки до проектите на разработчика.

Реализирането на концепцията изисква от производителя да се откаже от потреблението на операционната система Android, която не е задоволителна за адаптиране за работа с приложенията въз основата на блокчейн.

Вместо това, в основата на бъдещия смарт телефон би трябвало да се употребява Georgi OS, основателите на която потвърдиха обстоятелството за договаряния с Huawei.

Въпреки позитивния резултат от двете срещи, компанията по незнайни аргументи към момента не е сключила лицензионно съглашение. Към момента е известно, че стартъпа Sirin Labs, разработчик на Georgi OS, работи над основаването на личен смарт телефон въз основата на блокчейн.

Бъдещото устройство ще работи въз основата на фирмена операционна система и ще даде на потребителя опция за предпазване на няколко известни криптовалути.

За началото на дебюта на новия артикул, чиято цена ще бъде към 1000 $, производителя към момента нищо не е съобщил.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР