Китайският производител на електромобили XPeng Motors изпълнява обещанието си да

...
Китайският производител на електромобили XPeng Motors изпълнява обещанието си да
Коментари Харесай

XPeng пуска два електрически автомобила в Германия

Китайският производител на електрически автомобили XPeng Motors извършва обещанието си да навлезе на нови европейски пазари тази година, започвайки с Германия. Два напълно електрически модела на XPeng са разполагаем на немските клиенти, защото производителят на коли се стреми към упорит пазарен дял в страна, в която се намират няколко големи имена на производители.

След относително бързото издигане на славата в родния си Китай за няколко къси години XPeng Motors ($XPEV) се насочи към световна агресия с вярата да се трансформира в международна марка за електрически транспортни средства. Част от този развой на глобализация стартира в Европа, по-специално в Норвегия, със седана P7, чиито доставки започнаха през лятото на 2022 година

Това нахлуване на пазара през 2022 година беше част от голям брой съглашения за продажба на дребно на нови пазари в допълнение към Норвегия и Нидерландия, в това число Швеция и Дания. По време на ревюто IAA Mobility, което се организира в Германия предходната есен, заместник-председателят и президент на XPeng Брайън Гу показа някои хрумвания за това къде ще се развие идващият китайски авто производител, като уточни три спомагателни европейски пазара. Един от тези нови пазари е Германия.

На страницата си в Weibo XPeng Motors публично пусна първите си два BEV автомобила в Германия - приет от китайския авто производител за " най-конкурентния авто пазар в света ". С навлизането си в Германия, с цел да се конкурира с такива производители като BMW, Mercedes-Benz, Audi и Volkswagen, XPeng се надява да окаже въздействие на пазара.

В обявата се показва, че до края на 2024 година компанията възнамерява да реализира 3% пазарен дял в Германия. SUV моделът G9 започва в три модификации: модел със общоприетоо задвижване на задните колела за 57 600 евро (62 300 долара), версия със задвижване на задните колела за 61 600 евро (66 600 долара) и версия със задвижване AWD за дълъг пробег на цена от 69 600 евро (75 275 долара).

Седанът XPeng P7, който неотдавна бе обновен през 2023 година, също започва в Германия в три обособени модификации: Електрически автомобил с дълъг пробег със задвижване на задните колела за 49 600 евро (53 650 щатски долара), версия със задвижване AWD Performance за 58 600 евро (63 350 щатски долара) и версия AWD Wing Edition, започваща от 69 600 евро (75 275 щатски долара).

Освен в Германия, XPeng съобщи, че скоро ще стартира да продава своите електрически автомобили във Франция, Италия и Обединеното кралство.

Продължаващото разширение на активността на XPeng в Европа е част от по-мащабна тактика за стартиране на към 30 нови и актуализирани модела електрически транспортни средства до 2027 година

Източник: elecktrek
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР