Китайският производител на електрически превозни средства Nio планира да построи

...
Китайският производител на електрически превозни средства Nio планира да построи
Коментари Харесай

Китайският Nio планира да построи фабрика за производство на бюджетни електромобили за износ в Европа

Китайският производител на електрически транспортни средства Nio възнамерява да построи фабрика за произвеждане на бюджетни електрически автомобили под нова марка за експорт в Европа. Това би трябвало да се случи през идната година, написа Reuters, базирайки се на свои източници.

Планът идва на фона на внезапен спад в продажбите на електрически автомобили в Китай, най-големият авто пазар в света, след края на държавните дотации за покупки на електрически коли.

Nio възнамерява да пусне по-достъпни електрически автомобили под нова марка след 2024 година

Новата фабрика ще бъде издигната в град Чуджоу в източната китайска провинция Анхуей. В завода ще се създават коли, които Nio желае да изнася в Европа, където клиентите избират дребни транспортни средства.

Nio към този момент има два автомобилни завода в столицата на провинция Анхуей, град Хефей. Цените на автомобилния производител в Европа варират от към 50 000 до 91 000 евро, според от гамата на автомобила и дали клиентите купуват или наемат батерията.
 Автомобилостроителят Nio ще създава личен смарт телефон
Китайският съперник на Tesla ще създава личен смарт телефон

Причината е, че електрическите автомобили Nio употребяват mmW технология за връзка, която не се поддържа от iPhone

Китайските производители на електрически автомобили желаят да усилят пазарния си дял на фона на възходящата използването на електрически автомобили в стрната, където повече от една четвърт от новите коли, продадени през януари, са или напълно електрически, или плъгин хибриди.

Докато Tesla разчита на два модела за по-голямата част от продажбите си в Китай, доста китайски марки оферират повече модели. Nio да вземем за пример предлага шест модела и възнамерява да пусне още пет тази година под марката Nio.

Председателят на Nio Уилям Ли разяснява, че компанията ще форсира разширението на мрежата си от станции за промяна на акумулатори в Китай.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР