Китайският производител на електрически автомобили Xpeng Motors получи нова инвестиция

...
Китайският производител на електрически автомобили Xpeng Motors получи нова инвестиция
Коментари Харесай

Xpeng си осигури държавна инвестиция от 76 млн. долара

Китайският производител на електрически коли Xpeng Motors получи нова инвестиция от държавното управление на южната провинция Гуандун, съобщи Си Ен Би Си.

Финансирането в размер на 500 млн. юана (76,9 млн. долара) идва от капиталовия фонд на првинцията - Guangdong Yuecai Investment Holdings Co. „ Средствата ще бъдат употребявани за ускорение на разширението на бизнеса на компанията “, се споделя в изказване на Xpeng.

Седалището на Xpeng е в Гуанджоу – столицата на южната провинция. Регионът е измежду водачите в създаването на технологии за електрически транспортни средства и самостоятелни коли. Подкрепяната от Уорън Бъфет компания BYD е основана в Шънджън, софтуерният център на Гуандун. Стартъпите за самостоятелни коли Pony.ai, WeRide и AutoX също са основани в провинцията.

След първичното си обществено предложение в Съединени американски щати през август, при което компанията набра 1,5 милиарда $, Xpeng не е серпантина да търси вложения, с цел да подтиква растежа си и да усили производството. През септември предходната година компанията получи 4 милиарда юана от държавното управление в Гуанджоу, а през януари си обезпечи кредитна линия от 12,8 милиарда юана от огромни държавни банки.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР