Китайският президент Си Цзинпин заяви по време на срещата на

...
Китайският президент Си Цзинпин заяви по време на срещата на
Коментари Харесай

Китай скастри Тръмп, призова за борба с протекционизма и климатичните промени

Китайският президент Си Цзинпин съобщи по време на срещата на върха на БРИКС, която се организира в Китай, че макар че международната стопанска система се е подобрила, рисковите фактори също са се нараснали, оповестява " Ройтерс ".

Китайският държавен глава порица неотдавнашната опозиция на Съединени американски щати към интернационалните съглашения - в това число за климата от Париж.

По думите му, нововъзникващите и разрастващите се пазари били главният мотор на международния напредък и че такива страни би трябвало да работят в тясно съдействие за построяването на отворена международна стопанска система.

Китай употребява срещата на страните от БРИКС - Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка - и други разрастващи се стопански системи да подчертае нуждата от поощряване на либерализацията на търговията и отворена международна стопанска система.

Срещата на БРИКС също по този начин даде на Китай финален късмет да се нарежда като покровител на глобализацията на фона на дневния ред на американския президент Доналд Тръмп за слагането на Америка преди всичко.

" Многостранните търговски договаряния реализират прогрес единствено с огромни компликации, а осъществяването на Парижкото съглашение за климата беше посрещнато със опозиция ", акцентира Си Цзинпин, явно имайки поради дейностите на Тръмп.

" Някои страни станаха по-насочени във вътрешността и желанието им да вземат участие в световното съдействие за развиване понижа ", добави китайският президент.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР