Китайският президент Си Цзинпин пристига днес в Претория, в Южна

...
Китайският президент Си Цзинпин пристига днес в Претория, в Южна
Коментари Харесай

Си Цзинпин пристига на посещение в Южна Африка

Китайският президент Си Цзинпин идва през днешния ден в Претория, в Южна Африка, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Това е трети стадий от обиколката на Си в няколко африкански страни. Преди това той беше в Сенегал и в Руанда.

В Сенегал Си и сенегалският му сътрудник Маки Сал подписаха 10 съглашения за съдействие в областта на правораздаването, стопанската система, технологиите, инфраструктурата, човешките запаси и гражданското въздухоплаване.

В Руанда през вчерашния ден Си подписа с руандийския си сътрудник Пол Кагаме 15 съглашения за съдействие. Те са за разпределяне на заеми за създаване на пътища, възобновяване на лечебни заведения и насърчаване на новото летище в Бугесера. Точната сума на договорите не се показва, само че се оповестява, че те са за милиони долари.

В Южна Африка през днешния ден Си ще има среща с южноафриканския президент Сирил Рамапоса. От на следващия ден до петък Си ще взе участие в десетата среща на върха на страните от групата БРИКС.

За присъединяване в тази среща на африканския континент дойде и министър председателят на Индия Нарендра Моди, предадоха Асошиейтед прес и ДПА.

Първи стадий от обиколката на Моди в Африка е в Руанда. Там се чака той да подпише с руандийските управляващи контракт за съдействие в региона на защитата. Очаква се Моди да подари и 200 крави за особено обособено от Пол Кагаме населено място, в което всяко семейство получава минимум по една крава като част от скица за обществено подкрепяне.

След Руанда Моди отива в Уганда и оттова в Южна Африка.

Срещата на групата БРИКС ще бъде в Йоханесбург от на следващия ден до петък. БРИКС включват Китай, Индия, Южна Африка, Русия и Бразилия. Турският президент Реджеп Тайип Ердоган също е поканен на форума, съобщи Франс прес. В Южна Африка ще дойдат и водачите на Русия и на Бразилия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР