Китайският президент Си Цзинпин поздрави днес руския си колега Владимир

...
Китайският президент Си Цзинпин поздрави днес руския си колега Владимир
Коментари Харесай

Си Цзинпин и други държавни лидери поздравяват Путин, Джон Маккейн и Порошенко роптаят

Китайският президент Си Цзинпин поздрави през днешния ден съветския си сътрудник Владимир Путин за преизбирането му. Си съобщи, че китайско-руските връзки са в своя зенит и са пример за интернационалните връзки, съобщи Франс прес, като цитира китайската организация Синхуа.

Отношенията сред двете страни " са на най-хубавото ниво в историята и това е образец за създаване на нов вид интернационалните връзки, учредени на взаимно почитание, равнопоставеност и правдивост ", гласи обръщение на китайския президент, който в събота бе избран отново единомислещо за държавен глава от китайския парламент. Си, който заема постовете началник на Китайската комунистическа партия и главнокомандващ на въоръжените сили, получи нов петгодишен мандат.

Путин, който през вчерашния ден бе избран отново за четвърти мандат с над 76 на 100 от гласовете, ще бъде отпред на страната до 2024 година " Китай е подготвен да работи с Русия, с цел да се реализира още по-голям прогрес в китайско-руските връзки и да се укрепва международният мир ", се споделя в посланието на Си Цзинпин до Владимир Путин.

Сръбският президент Александър Вучич бе първият задграничен водач, поздравил Путин за преизбирането му. „ Приемете откровените поздравления за новото ви избиране за президента на Русия и най- положителните пожелания и нататък уверено да водите вашата страна по ясно избрания път на напредъка, за богатството на всичките ѝ жители. Уверен съм, че със своя гений на водач и при ясно схващане и твърда воля, отговорност и обвързаност към делото, вие ще продължите да постигате триумфи при решението на всички най-важни за Русия въпроси “, написа в приветственото известие на Вучич, представено от Фокус. Според него Сърбия „ е откровен другар и благонадежден сътрудник на Русия “.

Сръбският министър-председател Ана Барнабич също честити на Владимир Путин успеха на президентските избори в Русия. Тя означи безапелационната победа на Путин и съобщи, че резултатите приказват за необятната поддържа за „ всички комплицирани промени “, които Путин е провел досега или има намерение да организира.

Президентът на влизащата в състава на Босна и Херцеговина Република Сръбска Милорад Додик съобщи, че е бил убеден в успеха на Владимир Путин на президентските избори в Русия. „ Очаквах успеха на Путин, несъмнено. Той е неоспорим политически водач на съветския народ, а също, бих споделил, неоспорим политически водач на целия свободен свята – на тези, които се стремят да се почитат един-друг, тези които не желаят да си постановат нищо между тях. Смятам, че той върна силата на Русия и удържа велика победа “, съобщи Додик.

Председателят на Държавния съвет и на Съвета на министрите на Куба Раул Кастро изпрати топло приветствено обръщение на определения президент на Русия Владимир Путин по случай безапелационната му победа на изборите в неделя “, написа посланикът на островната страна в Русия Херардо Пенялвер Портал на профила си в обществената мрежа „ Туитър “.

„ Състоя се телефонен диалог сред Нурсултан Назарбаев и Владимир Путин . По време на диалога президентът на Казахстан поздрави с победа на следващите избори за президент на Руската федерация “, оповестява пресслужбата на казахстанското президентство.

В обръщение, оповестено от министерството на връзките и информацията на Венецуела президентът Николас Мадуро от името на народа си поздравява Путин за успеха на изборите, наричайки 18 март „ исторически ден за славния съветски народ “. Според него са проявени национализъм, висока гражданска отговорност и обвързаност към демокрацията.

Тази победа свидетелства за вашия висок политически престиж и дейната поддръжка на провеждания от вас Курс, целящ обезпечаване на непоклатимост, правда и ред в страната, реализирането на огромни промени, провеждането на дълготрайно обществени стратегии, способстващи да се увеличи благосъстоянието на народа “, написа в приветствената депеша на президента на Азербайджан Илхам Алиев .

Разбира се, преизбирането на Путин надалеч не бе посрещнато позитивно от всички. „ Това, че Путин трябваше да се потруди крепко, с цел да усили изборната интензивност, демонстрира, че съветският народ знае, че неговото изказване, че е спечелил е машинация “, съобщи американският сенатор Джон Маккейн (Републиканска партия, Аризона), откакто първичните данни демонстрираха, че Путин е спечелил четвърти мандат като президент. „ Съединени американски щати стоят до всички руснаци искащи независимост “, добави сенаторът.

Президентът на Украйна Петро Порошенко разяснява провелите се в Крим избори за президент на Русия. „ Разбира се, ние следим тези противозаконни избори – избори за президент на Русия. Незаконни на територията на окупиран Крим “, написа в известие, оповестено на интернет страницата на украинския президент.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР