Китайският президент Си Цзинпин поздрави днес руския си колега Владимир

...
Китайският президент Си Цзинпин поздрави днес руския си колега Владимир
Коментари Харесай

Китайският президент поздрави Путин за изборната победа


Китайският президент Си Цзинпин поздрави през днешния ден съветския си сътрудник Владимир Путин за преизбирането му. Си съобщи, че китайско-руските връзки са в своя зенит и са пример за интернационалните връзки, съобщи Франс прес, като цитира китайската организация Синхуа.

Отношенията сред двете страни " са на най-хубавото ниво в историята и това е образец за създаване на нов вид интернационалните връзки, учредени на взаимно почитание, равнопоставеност и правдивост ", гласи обръщение на китайския президент, който в събота бе избран отново единомислещо за държавен глава от китайския парламент.

Си, който заема постовете началник на Китайската комунистическа партия и главнокомандващ на въоръжените сили, получи нов петгодишен мандат. Преди това конституцията бе изменена, с цел да може той да остане президент и след мандата, завършващ през 2023 година Така Си може да остане президент до края на живота си, отбелязва Агенция Франс Прес.

Путин, който през вчерашния ден бе избран отново за четвърти мандат с над 76 на 100 от гласовете, ще бъде отпред на страната до 2024 година
" Китай е подготвен да работи с Русия, с цел да се реализира още по-голям прогрес в китайско-руските връзки и да се укрепва международният мир ", се споделя в посланието на Си Цзинпин до Владимир Путин.

Източник: Българска телеграфна агенция
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР