Китайският президент Си Дзинпин разкритикува канадския премиер Трюдо за изтичането

...
Китайският президент Си Дзинпин разкритикува канадския премиер Трюдо за изтичането
Коментари Харесай

„Всичко изтече във вестниците. Това е неуместно. Как западните лидери се изпускат при преговорите

Китайският президент Си Дзинпин разкритикува канадския министър председател Трюдо за приключването на диалога им в медиите

Китайският президент Си Дзинпин, след диалози с канадския министър председател Джъстин Трюдо на срещата на върха на Г-20, го упрекна, че е издал конфиденциален диалог на медиите. По време на срещата на водачите канадският министър председател по-специално изрази угриженост по отношение на " хипотетичната интервенция " на Китай в изборите в неговата страна.

Китай обаче не разгласява известие за срещата и информация не беше публикувана в китайските държавни медии. Представителят на съветското външно министерство Мария Захарова напомни по какъв начин договарянията сред ръководителите на Русия и Франция Путин и Макрон са „ изтекли “ във френските медии.

В коридорите на срещата на върха на Г-20 китайският президент Си Дзинпин уточни на канадския министър председател Джъстин Трюдо недопустимостта на приключването на информация от поверителни договаряния в медиите.

„ Всичко, което обсъдихме през вчерашния ден, изтече във вестниците. Неуместно е и не по този начин се организира нашият диалог. Диалогът би трябвало да е откровен. В противоположен случай ще бъде мъчно да се каже по какъв начин може да приключи ", сподели китайският водач.

След тези думи Си се опита да се отдръпне настрана, само че Трюдо го спря, като сподели, че „ в Канада имат вяра в открития и почтен разговор. Ще продължим да работим градивно дружно, само че ще има неща, по които не сме съгласни. ”

„ Нека първо създадем условия за това “, сподели Си, стисна ръката на Трюдо и си потегли.

Ситуацията разяснява представителят на съветското външно министерство Мария Захарова. Тя напомни обстановката, когато френската страна популяризира стенограмата от диалозите сред съветския и френския президент Владимир Путин и Еманюел Макрон.

„ Китайците към момента имат шанс, че канадците не поканиха да вземем за пример публицисти под прикритието на публични лица като част от тяхната делегация. Като Макрон, който предложения снимачния екип на онлайн диалози с Путин и те снимаха целия диалог, без да осведомят съветската страна. Така се държат хората без чест и достолепие. Точно това, което в този момент е груповият Запад “, написа Захарова в канала си в Telegram.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР