Китайският президент Си Дзинпин призова за свикване на международна мирна

...
Китайският президент Си Дзинпин призова за свикване на международна мирна
Коментари Харесай

Си Дзинпин призова за международна мирна конференция за конфликта в Газа - подробности

Китайският президент Си Дзинпин прикани за привикване на " интернационална мирна конференция " за разрешаване на спора сред Израел и Хамас, по време на виртуална среща на върха на БРИКС.


" Не може да има дълготраен мир и сигурност в Близкия изток без заслужено решение на въпроса за Палестина ", сподели той.

„ Затова Китай приканва за образуване на интернационална мирна конференция допустимо най-скоро, с цел да се реализира интернационален консенсус ".

„ Тази конференция ще даде опция да се работи за бързо решение на въпроса за Палестина, което да е всеобхватно, заслужено и трайно ", добави той.

" От експлоадирането на последния израелско-палестински спор Китай работи интензивно за поощряване на мирните договаряния и прекратяването на огъня ", акцентира китайският президент в речта си.

„ Пекин даде филантропична помощ, с цел да облекчи филантропичното злополучие в Газа и ще продължи да го прави “, увери той.

В исторически проект Китай постоянно е подкрепял палестинците и решението за две страни.

Присъствието му в Близкия и Средния изток се усили през последните години и Пекин постоянно се пробва да предложи положителните си услуги в районните разногласия.

Тази година Китай спонсорира съглашение сред Саудитска Арабия и Иран, които след години на съревнование се съгласиха да възстановят дипломатическите си връзки и да отворят още веднъж посолствата си. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР