Китайският премиер Ли Къцян обяви, че правителството ще продължи да

Китайският премиер Ли Къцян обяви, че правителството ще продължи да ...

Ли Къцян: Китай ще използва пазарни инструменти, за да стабилизира суровините


Китайският премиер Ли Къцян обяви, че правителството ще продължи да полага усилия да стабилизира цените на суровините, като използва различни мерки, обяви държавната информационна агенция Xinhua, цитирана от Bloomberg.

Правителството ще постави специален акцент върху използването на пазарни инструменти, коментира Ли по време на посещение в провинция Гуанси в Южен Китай. Политиките на макрониво трябва да бъдат съобразени внимателно с изискванията на местния бизнес, особено във време на икономическа несигурност, допълва той.

Ли изтъква, че реформата и отварянето са изиграли ключова роля в стимулирането на икономиката. По думите му Китай ще се отвори допълнително към световната икономика, за да осигури по-голяма стабилност в производствената верига на доставките.Още по темата

По време на визитата си Ли коментира, че Гуанси може да се възползва както от местоположението си, така и от правилата на Азиатско-Тихоокеанското икономическо партньорство (RCEP), за да засили връзките си с други страни, участващи в него.

Освен това китайският премиер коментира и въпроса за подкрепата на частния сектор. По думите му секторът е незаменим за динамичната икономика и държавата ще продължи да задълбочава реформите за укрепване на бизнес средата за частните предприятия.

Източник: investor.bg