Китайският посланик в ЕС Фу Конг направи резонансно изявление. Според

...
Китайският посланик в ЕС Фу Конг направи резонансно изявление. Според
Коментари Харесай

Китай подкрепи връщането на териториите на Украйна в границите от 1991 г.

Китайският дипломат в Европейски Съюз Фу Конг направи резонансно изказване. Според него Пекин не се опълчва на връщането на украинските територии в границите от 1991 година Той сподели това в изявление за кореспонденти на Ал Джазира.

Според Фу Конг Пекин зачита териториалната целокупност на всички страни.

„ Ето за какво, когато Китай откри връзки с някогашния Съветски съюз, ние се съгласихме. Но, както споделих, това са исторически въпроси, които би трябвало да бъдат разисквани и решени от Русия и Украйна и това е, което ние отстояваме “, сподели посланикът. Той добави, че такива въпроси от историческо естество би трябвало да се вземат решение от Русия и Украйна на масата на договарянията.

Именно това развиване поддържа Китай.

Трябва да се означи, че през април тази година дипломат Фу Цун съобщи, че Пекин не признава Крим и Донбас за съветски територии и не дава военна помощ на Москва. И назова изказването за „ безгранично другарство “ с Русия „ изразителност “.

Припомняме, че преди този момент китайският заместник-представител в Организация на обединените нации Гън Шуан прикани за прекъсване на ескалацията на спора в Украйна.

Преди това водачите на Европейски Съюз смятаха да призоват Китай да помогне за преустановяване на борбата.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР