Китайският плувец Хайян Цин счупи световния рекорд на 200 м

...
Китайският плувец Хайян Цин счупи световния рекорд на 200 м
Коментари Харесай

Китаец триумфира на 200 м бруст във Фукуока със световен рекорд

Китайският плувец Хайян Цин счупи международния връх на 200 м бруст, с цел да оформи превъзходството си в стила на Световното състезание във Фукуока, Япония, до момента в който австралийската тийнейджърка Моли О‘Калахан също влезе в историята.


Цин приключи с време 2:05.48, с цел да прибави купата на 200 м към златните си оценки на 50 и 100 м бруст, които завоюва по-рано тази седмица. За първи път някой плувец печели и трите надпревари в границите на едно състезание на планетата. Азиатецът финишира пред предходния собственик на международния връх Зак Стъблети-Кук от Австралия, който завърши с време 2:06.40, и американеца Мат Фалън с 2:07.74 сек.

Цин съобщи, че спечелването и на трите надпревари в бруста е била негова цел преди шампионата във Фукуока, само че подобряването на върховото достижение е било „ изненада “. „ Хората имат две страни – у мен има дребен ангел и дребен демон. Мислех си, че мога да изгубя, тъй като към този момент бях спечелил два златни медала, само че преди надпреварата си споделих, че не желая да бъда измежду изгубилите “, показа 24-годишният китаец.

О‘Калахан също имаше незабравим ден, когато стана първата жена, която стига до дубъл на 100 и 200 м свободен жанр. 19-годишната плувкиня докосна стената за 52.16 сек, с цел да отбрани купата си на 100 м свободен жанр. По-рано през седмицата, тя бе над всички и на 200 м свободен жанр, освен това със международен връх.


„ Дори не знаех, че нито една жена не го е постигала – да бъда първата е в действителност необикновено. Нямам думи, с които да го опиша – просто съм толкоз разчувствана “. За нея това бе четвърто злато във Фукуока, откакто бе част от тимовете на Австралия, триумфирали на 4х100 м и 4х200 м свободен жанр. И двете трофеи пристигнаха след рекордни времена.

Олимпийската шампионка от Южна Африка Татяна Шонмакер завоюва международната купа на 200 м бруст за дами, до момента в който унгарецът Хуберт Кош сграбчи златото на 200 м тил за мъже. Англия ликува с купата на 4х200 м свободен жанр, финиширайки пред Съединени американски щати и Австралия. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР