Китайският онлайн гигант Tencent задмина Facebook по пазарна капитализация, съобщи

...
Китайският онлайн гигант Tencent задмина Facebook по пазарна капитализация, съобщи
Коментари Харесай

Tencent задмина Facebook по пазарна капитализация

Китайският онлайн колос Tencent задмина Фейсбук по пазарна капитализация, заяви „ Саут Чайна морнинг пост ".

Акциите на Tencent, който е прочут най-много със обществената мрежа WeChat, нарастнаха с 4,7% до 544,50 хонконгски $ търговията на хонконгската фондова борса през днешния ден. Така пазарната капитализация на компанията доближи 5,2 трлн. хонконгски $, или 670 милиарда щатски $. За съпоставяне Фейсбук има пазарна капитализация от 657,83 милиарда Долара. Този резултат прави Tencent седмата най-скъпа компания на планетата.

Пред малко повече от две седмици Фейсбук бе изпреварен и от колоса в онлайн търговията Alibaba, чиято пазарна капитализация е близо 673 млр.д $.а

Американските софтуерни и интернет компании от дълго време водят класацията по пазарна капитализация, само че китайските нововъведения и въздействие в редица браншове като цифровите заплащания и 5G мрежите ускорява позициите на компаниите от втората най-голяма стопанска система.

„ С повишаването на брутният вътрешен артикул на Китай от ден на ден компании от страната ще влизат в топ 10 и топ 100 по пазарна капитализация. “, разяснява Кени Уен от at Everbright Sun Hung Kai.

„ Тази дълготрайна наклонност ще продължи в обозримото бъдеще. Въпреки това обаче пандемията от COVID-19 и утежняването на връзките сред Китай и Съединени американски щати могат да усложнят обстановката “, добави той.

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР