Китайският конкурент на Юбър (Uber), компанията за таксиметрови услуги чрез

...
Китайският конкурент на Юбър (Uber), компанията за таксиметрови услуги чрез
Коментари Харесай

Китайският конкурент на Uber потъва с нетна загуба от около 4,7 млрд. долара през Q3

Китайският съперник на " Юбър " (Uber), компанията за таксиметрови услуги посредством онлайн приложение " Диди " (Didi), регистрира чиста загуба от към 4,7 милиарда $ през третото тримесечие, съобщи ДПА. 

Според оповестените данни причина за фрапантния спад е свиването на вътрешния бизнес за споделени пътувания. Общите доходи на компанията са намалели с към 13% по отношение на второто тримесечие. 

По-рано този месец Didi съобщи, че възнамерява да се делиства от Нюйорската фондова борса и да продължи да търгува акции в Хонконг през 2022 година. Няколко дни след първичното обществено предложение (ППП) в Ню Йорк през лятото компанията за споделено пътешестване попадна под ударите на Китайското ръководство на киберпространството, което изиска Didi да бъде изтрита от китайските магазини за приложения, защото съгласно него са били открити съществени нарушавания при събирането и използването на персонални данни на потребителите. 

Тази година регулаторите в Китай постановиха по-строги правила за редица китайски софтуерни компании, което съгласно анализатори е сигнал да съблюдават закона в Китай, преди да пуснат акции на задгранични тържища. 

Didi предлага услуги за споделени пътувания в Китай и повече от 15 други страни и съгласно регулатора събира огромно количество данни от мобилни телефони в действително време. Основана през 2012 година, Didi вече е ставала обект на регулаторни следствия от страна на китайските управляващи по отношение на сигурността и оперативния си лиценз. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР