Китайският конгломерат HNA Airport Group няма да подпише договора за

...
Китайският конгломерат HNA Airport Group няма да подпише договора за
Коментари Харесай

Китайският кандидат се отказа от концесията на летище Пловдив

Китайският конгломерат HNA Airport Group няма да подпише контракта за концесията на пловдивското летище. Възможно е да се договаря с втория претендент - консорциум сред ПИМК и индустриалната зона " Тракия ", оповестява " Капитал ".

Новината е оповестена публично от HNA Airport Group на техния представител Асен Василев. Той заяви, че китайската компания няма да успее да завърши с вътрешните си утвърждения на бъдещата договорка. Срокът за сключване на контракта с българската страна изтичаше на 20 юли. Той беше удължаван с един месец по китайска молба с решение на Министерския съвет в средата на юни.

На 3 юли по време на почивка в Прованс в Югоизточна Франция при драматичен случай почина съпредседателят и създател на китайския конгломерат Уанг Джен. Това беше предшествано от огромни финансови проблеми и освобождението от активи. Вторият кандидат за летището беше " Консорциум Летище Пловдив ", формиран от " Тракия икономическа зона " и автотранспортната ПИМК, които завоюваха концесията на интермодалния терминал край града на тепетата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР