Китайският клуб Пекин гуан разби два рекорда, след като привлече

...
Китайският клуб Пекин гуан разби два рекорда, след като привлече
Коментари Харесай

Китайски клуб счупи два рекорда с конгоански нападател за 90 млн. долара

Китайският клуб " Пекин гуан " разруши два върха, откакто притегли нападателя на " Виляреал " Седрик Бакамбу за 90 милиона $, заяви Би Би Си. 26-годишният национал на ДР Конго се трансформира в най-скъпия африканския футболист и най-големия трансфер в историята на китайския футбол.

Досега върхът за най-скъп африканец се държеше от Пиер-Емерик Обамеянг, който през януари мина от " Борусия " (Дортмунд) в " Арсенал " за 77 милиона $. Рекордният трансфер в китайския футбол пък беше на Оскар, за който " Шанхай СПГХ " заплати 73 милиона $ на " Челси " през 2017 година

Бакамбу можеше да коства даже 100 милиона $ на " Пекин гуан ". През януари играчът задейства клаузата си за откупуване, която беше на стойност 50 милиона. Сумата трябваше да се удвои, защото предходната година футболната асоциация на Китай вкара предписание, че локалните клубове би трябвало да заплащат 100% налог върху прехвърлянията.

Това беше една от доста рестрикции, които бяха наложени, с цел да се ограничи огромното харчене в китайския футбол. Трансферът на Букамбу се забави, защото управлението на " Пекин гуан " опитваше да убеди локалните управляващи, че не би трябвало да заплаща двойна сума, тъй като конгоанецът е свободен сътрудник. Тези опити се оказаха несполучливи, само че таксата въпреки всичко беше редуцирана с 10 милиона.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР