Китайският интернет гигант Alibaba продължава да пропада. Едва ли някой

...
Китайският интернет гигант Alibaba продължава да пропада. Едва ли някой
Коментари Харесай

Alibaba поевтиня с рекордните 344 млрд. долара само за година

Китайският интернет колос Alibaba продължава да пропада. Едва ли някой си е представял какво ще се случи с акциите на компанията, откакто нейният създател Джак Ма подлага на критика обществено китайската финансова система през октомври 2020 година.

Така за една година от горепосоченото събитие, Alibaba Group Holding регистрира спад в пазарната си капитализация от рекордните за интервала 344 милиарда $. Няма друга компания в света, която да е снижила оценката си с сходна сума за последната една година, сочат данни на Bloomberg.
 Защо най-богатите хора в Китай се опасяват за парите си? Защо най-богатите хора в Китай се опасяват за парите си?
Богатите също плачат. Особено тези дни в Китай. След като президентът на страната Си Дзинпин подхвана акция, целяща преразпределение...



Понижения в пазарната капитализация за 1-годишен интервал. Alibaba е безапелационен лидер;  Източник: Bloomberg

Малко след прословутата тирада на Джак Ма, Пекин приключи листването на акциите на Ant Group, финтех звеното на Alibaba. Политиката на китайските управляващи засегна целия интернет бизнес в страната, което предизвика поевтиняване на книбата на останалите играчи в този бранш.

Акциите на Alibaba поевтиняха от исторически връх през минлата година, до рекордно дъно преди по-малко от месец на борсата в Хонконг. Това се случи вследствие на усилване на контрола на Пекин върху практиките на компанията и настояването за преструктуриране на нейния финтех бизнес. Въпреки възобновяване на книжата на Alibaba с 30% от 5 октомври, акциите към момента се намират на 43% по-ниско равнище по отношение на своя пик от октомври 2020 година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР