Китайският град Ухан изготвя планове за тестване на цялото си

...
Китайският град Ухан изготвя планове за тестване на цялото си
Коментари Харесай

Китай тества всички 11 милиона жители на Ухан

Китайският град Ухан изготвя проекти за тестване на цялото си население от 11 милиона души за Covid-19, оповестяват държавните медии, представени от БиБиСи.

Изглежда, че проектът е в начален етап, като всички региони в Ухан са споделили да показват детайлности по какъв начин може да се направи тестване в границите на 10 дни.

Планът е откакто Ухан, където за първи път се появи вирусът, записва шест нови случая през уикенда. Ухан, който бе под строга обсада в продължение на 11 седмици, стартира наново отваряне на 8 април.

Според отчета на The Paper, цитиращ публикуван вътрешен документ, на всеки регион в града е било казано да изготви 10-дневен проект за тестване до обяд във вторник.

Всеки окръг е виновен за правенето на личен проект въз основа на числеността на популацията им и без значение дали сега има интензивно огнище в региона.

В документа, който се разказва проекта за тестване като "10-дневна борба ", се споделя също, че по-възрастните хора и гъсто обитаемоте общности би трябвало да са с приоритет, когато става дума за тестване.

Макар че става въпрос за единствено петима новозаразени

Въпреки това някои висши здравни чиновници, представени от Global Times показват, че тестването на целия град би било невероятно и скъпо.

Пен Джийонг, шеф на отделението за интензивно лекуване на болничното заведение в Джоннан от Университета Ухан, разяснява, е вместо това, евентуално пробата ще бъде ориентиран към медицински служащи, уязвими хора и лица, които са имали тесни контакти със инфектирани.

Друг шеф на университета Ухан допуска, че огромен % от популацията на Ухан - към 3-5 милиона - към този момент е тествано и Ухан е допустимо да се тестват останалите 6-8 милиона за интервал от 10 дни.

На китайския уебсайт за обществени медии Weibo хората се питат дали може да се извърши подобен огромен брой проби единствено за няколко дни. "Невъзможно е да се тестват толкоз доста хора ", разяснява консуматор, който се тормози и какъв брой ще коства.

Друг добавя, че сходни проби е трябвало да бъдат осъществени преди Ухан да отвори отнововратите си за останалата част от Китай.

Китай регистрира единствено един нов случай в понеделник, с което общият брой на случаите е 82 919, а смъртността е 4 633. Стотици асимптоматични случаи се следят от здравните управляващи на Ухан.

Китай продължава да разхлабва ограниченията, в това число разрешава на възпитаници от горни класове в Пекин да се завърнат в клас, а в Шанхай, Дисниленд още веднъж отваря порти за стеснен брой гости оповестява АП.

Други ограничения включват разрешаване на визити на повече хора в Забранения град в Пекин, стига първо да създадат резервация онлайн, да потвърдят, че са здрави и да носят маска, до момента в който обикалят комплекса, дом на генерации китайски императори.

Също във вторник Националната здравна комисия съобщи, че 115 души не престават да се лекуват и 763 са изолирани и следени като хипотетични случаи или след тестване за вируса, без да демонстрират симпто
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР